NavMenu

Za Moravski koridor procenjena vrednost 800 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.10.2018. 18:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici 4. oktobra Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, kao i Zaključak koji će omogućiti potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje autoputa E-761 Pojate-Kruševac-Kraljevo-Čačak (Preljina).

Cilj predloženih izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji je, kako se navodi na sajtu Vlade, da se omogući nastavak reforme u oblasti građevinarstva, pre svega da se još efikasnije sprovodi objedinjena procedura u oblasti prostornih planova i reforma e-prostor.

Između ostalog, Predlogom izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji predviđeno je značajno skraćivanje rokova za izradu planskih dokumenata, direktna primena plana generalne regulacije i kraći postupak za donošenje izmena planskih dokumenata.

Danas usvojeni Zaključak Vlade omogućiće potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje auto-puta E-761 Pojate-Kruševac-Kraljevo-Čačak (Preljina) između Vlade Srbije i kompanija Bechtel i Enka.


Procenjena vrednost ovog projekta je 800 mil EUR i obuhvata izgradnju autoputa (tzv. Moravski koridor) u dužini od 110 kilometara, regulaciju reka (prvenstveno Zapadne Morave i svih pritoka) i postavljanje telekomunikacione infrastrutkure duž autoputa.

Memorandum predviđa i zajednički rad na pronalaženju odgovarajućeg izvora finansiranja i završetku projektno-tehničke dokumentacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.