Izvor: eKapija | Četvrtak, 04.10.2018.| 12:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja 30. oktobra

(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ) će u svojoj jubilarnoj godini, u kojoj obeležava dve decenije postojanja i rada, dodeliti 30. oktobra, 12. put, nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Specifičnost ovogodišnjeg izbora je što se od dosadašnjih 118 dobitnica bira samo jedna kategorija Žena zmaj nad zmajevima, saopšteno je iz UPŽ-a.

U najuži izbor je ušlo 19 "zmajica", a imena nagrađenih biće saopštena na samoj svečanosti dodele priznanja 30. oktobra u Operi i teatru Madlenianum.

Novina od ove godine je da će priznanje biti dodeljeno i velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, a u kategoriji "Rodno najsenzitivnija kompanija".

Udruženje obeležava 20. rođendan u okviru manifestacija Cvet uspeha za ženu zmaja, uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Ministarstva privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, SME Week, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i članica UPŽ.

Tokom proteklih 20 godina rada, Udruženje je realizovalo 140 projekata, 4.900 žena je prošlo kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, steklo je 900 članica širom Srbije i 118 žena podstaklo na dalje uspehe odajući priznanje za njihov rad kroz nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja.

- Naš dugogodišnji posvećeni rad je doveo do toga da se žensko preduzetništvo prizna kao ekonomska, a ne socijalna kategorija, jer je kroz širok spektar aktivnosti Udruženja poslovnih žena Srbije postao vidljiv doprinos preduzetnica privredi Srbije - poručuje Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.