Izvor: eKapija | Utorak, 02.10.2018.| 13:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Philip Morris pokrenuo novi proizvodni sistem u Nišu

Novi pogon
Kompanija Philip Morris International (PMI) pokrenula je u svojoj fabrici u Nišu novi proizvodni sistem, vredan 3 mil EUR, kojim se potpuno automatizuje upravljanje gotovim proizvodima, navodi se u saopštenju.

Ovo novo ulaganje deo je trogodišnjeg investicionog ciklusa vrednog ukupno 44 mil USD, čiji je cilj pokretanje novih i osavremenjivanje postojećih proizvodnih kapaciteta, kako bi se mogao ispratiti višegodišnji trend rasta izvoza iz fabrike u Nišu. Plasman cigareta na strana tržišta povećan je gotovo 4 puta - sa 6,9 milijardi cigareta u 2014. na 25 milijardi u 2017. godini, piše dalje u saopštenju.

Generalni direktor kompanije Philip Morris za Jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević izjavio je da će kompanija nastaviti aktivno da radi na poboljšanju proizvodnih performansi fabrike, koja već jeste jedna od najmodernijih u globalnoj mreži Philip Morrisa i zbog čega je prošle godine 80% svih cigareta proizvedenih u Nišu završilo na oko 50 tržišta širom sveta.

- Poslednjom investicijom kojom smo automatizovali i modernizovali sistem za upravljanje gotovim proizvodima, ne samo da smo optimizovali logistiku, nego u velikoj meri doprineli i bezbednosti na radu - naveo je Jakovljević, naglašavajući da uvođenje ovog savremenog postrojenja neće smanjiti potrebu za angažmanom zaposlenih, već otvoriti mogućnost za povećanje predviđenog obima proizvodnje i izvoza.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.