Izvor: Beta | Subota, 29.09.2018.| 09:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Premijerka Srbije otvara Samit 100 biznis lidera u ponedeljak 1. oktobra

Regionalni Samit 100 biznis lidera biće održan u Beogradu 1. i 2. oktobra, a skup će otvoriti premijerka Srbije Ana Brnabić, najavili su u petak, 28. septembra, organizatori.

Učešće su potvrdili zamenik premijera Makedonije Kočo Anđušev, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Centralna tema Samita 100 koji okuplja biznismene jugoistočne Evrope biće digitalna transformacija i kako da region iskoristi 4. industrijsku revoluciju.

Govoriće se i o realizaciji regionalnih projekata, zaustavljanju odliva mozgova, kao i fleksibilnosti tržišta radne snage i energetskoj efikasnosti.

Samit 100 okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Tu inicijativu su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM), Udruženje menadžera Slovenije (ZM) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), a kasnije su se pridružili i ostali biznis partneri iz regiona.

Prvi Samit 100 održan je oktobra 2011. godine u Aranđelovcu, a prethodni, šesti skup u Skoplju u oktobru 2017. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.