NavMenu

Kompanija MB Frigo i ove godine na Međunarodnom sajmu Chillventa 2018

Izvor: eKapija Petak, 28.09.2018. 13:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Eugenio Marongiu/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija MB Frigo i ove godine nastupa na, najvećem Međunarodnom sajmu za rashladnu tehniku, ventilaciju i toplotne pumpe. Sajam Chillventa 2018 biće održan od 16. do 18. oktobra u Nirnbergu u Nemačkoj.

Glavna tema sajma biće primena ekoloških rešenja i energetski efikasnih proizvoda i procesa jer na tržište značajno utiču dospele promene zakona i Uredbe 517/2014 o fluorovanim gasovima sa efektom staklene bašte (F-Gas regulativa).

Za MB Frigo ovo je jedan od značajnih nastupa jer će na sajmu predstaviti liniju proizvoda koji primenjuju rashladno sredstvo CO2, ugljendioksid (R744). Radi se o novim proizvodima koji su razvijeni zajedničkim internim resursima sektora za istraživanje i razvoj proizvoda i sektora proizvodnje MB Frigo, zajedno sa renomiranim svetskim proizvođačima komponenti za rashladnu tehniku – Carel, Bitzer, Danfoss i Castel.

Prvi proizvod koji doživljava svoju premijeru je CO2 inverterska kondenzacijska jedinica. MB Frigo je jedan od pet proizvođača rashladne opreme u Evropi, koji je proizveo navedeni tip kondenzacijskih jedinica. CO2 inverterska kondenzacijska jedinica rashladnog kapaciteta od 2 do 10 kw koja je razvijena u saradnji s Carelom. Ova kompaktna kondenzacijska jedinica radi u transkritičnom području i jednostavna je za ugradnju i korišćenje. Glavna namena je za rashladne komore, 1 do 5 isparivača.

Drugi proizvod je CO2 inverterski multi set koji radi u transkritičnom području i optimizovan je za celogodišnji rad i u uslovima visokih spoljašnjih temperatura. Namena je za komercijalno i industrijsko hlađenje u rashladnim kapacitetima od 30 do 400 kW i više.

Radi se o proizvodima s ugrađenom najnovijom tehnologijom koji su prilagođeni dolazećoj F-Gas regulativi, a omogućavaju optimalan rad i uštede u potrošnji energije i više od 30% u poređenju s do sada korišćenim HFC proizvodima, navodi se u saopštenju kompanije MB Frigo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.