Izvor: Tanjug | Četvrtak, 27.09.2018.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpska fabrika stakla i nakon četvrtog ročišta i dalje čeka stečaj

Ilustracija (Foto: happydancing/shutterstock.com)
Konačna odluka o uvođenju stečaja u Srpsku fabriku stakla nije doneta ni na četvrtom ročištu u Privrednom sudu u Kragujevcu.

Punomoćnik paraćinske Staklare, piše RTS, zatražio je na jučerašnjem ročistu od suda nove dokaze od značaja za ocenu punovažnosti ugovora na kojima firma Veksilum Balkan iz Čačka temelji svoj zahtev za uvođenje stečaja u Staklari.

Ovo je bilo četvrto ročište na kojem se odlučivalo o predlogu za uvođenje stečaja u Srpskoj fabrici stakla, koji zahteva čačanski Veksilum Balkan zbog, kako navode, duga od oko 47 mil EUR.

Stečajni sudija Branislav Jovović naveo je u ovom stečaju prisutan i strani element, jer su ugovori čija se punovažnost ispituje zahtevaju proveru statusa ugovorača, sadržina tih ugovora, što dalje upućuje da se mora utvrditi merodavno pravo.

To je, kako se navodi, bugarsko pravo, dok se istovremeno u dva slučaja mora utvrditi pravo Republike Sejšeli i britanskih Devičanskih ostrva.

Stečaj je u ovu fabriku uveden 20. septembra prošle godine, međutim, na žalbu Opštine Paraćin i poverioca fabrike, Apelacioni privredni sud je 6. decembra prošle godine poništio rešenje o stečaju Privrednog suda sa obrazloženjem da je činjenično stanje utvrđeno pogrešno ili nepotpuno.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.