Izvor: Mondo | Četvrtak, 27.09.2018.| 08:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija stadiona Partizana 2019. godine?

Stadion Partizan
Predsednik Partizana Milorad Vučelić uveren je da će radovi na velikoj rekonstrukciji stadiona na Topčiderskom brdu biti izvedeni 2019. godine.

Partizan kreće u rekonstrukciju svog stadiona na Topčiderskom brdu, a taj proces je dobio "zeleno svetlo" odlukom Skupštine grada Beograda 24. septembra da usvoji predlog detaljne regulacije tog sportskog objekta.

Stadion Partizana je poput mnogih u Srbiji dotrajao, nagrižen je zubom vremena i svako "šminkanje", koje su crno-beli prethodnih godina radili i ulagali novac u "kozmetičke promene" nisu dovoljne. Evropa traži moderne objekte, veći komfor za gledaoce, a stadion Patizana, kao ni ostali u Srbiji, to sada ne ispunjava. Mnogo puta do sada su predstavnici UEFA tražili korekcije, ne samo stadiona Partizana, već i Crvene zvezde, Vojvodine... Na mnogim stadionima u Srbiji ne bi moglo da se igra ni pretkolo nekadašnjeg Intertoto kupa.

- Iz državnog fonda trebalo bi da dobijemo investiciju veću od 10 mil EUR. Ovom odlukom Skupštine grada smo "zakoračili u svet" (građevinskih) dozvola. U međuvremenu, izrađuje se uveliko plan. Čim sve to legalno prođe, u martu ćemo početi da radimo generalno spremanje stadiona - rekao je Vučelić gostujući na TV Pink.

Rekao je da bi atletska staza trebalo da ostane, ali da će sve ostalo biti renovirano - od trave (sa grejanjem), sedišta, svlačionice, reflektora, tribina...

- Taj projekat rekonstrukcije ćemo detaljno predstaviti. Napravio bi se"oklop" stadiona. Bio bi moderan, evropski... Možda bi se malo smanjio kapacitet, ali ne mnogo. Stadion će biti preporođen, izgledaće lepo, a tokom sledeće godine ćemo ga i završiti - dodao je predsednik FK Partizan i JSD Partizan.

Miloš Vazura, generalni direktori fudbalskog kluba Partizan, je za Mondo početkom avgusta rekao da u toku renoviranja Partizan neće morati da kao domaćin igra utakmice na drugim stadionima.

- Oko stadiona se prave četiri stuba da bi se pokrio, postavićemo i grejanje stadiona. Biće to skroz novi stadion - rekao nam je poslovni direktor crno-belih.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.