NavMenu

Na Regionalnom poslovnom forumu učesnici iz 16 zemalja

Izvor: Tanjug Utorak, 25.09.2018. 18:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je u utorak, 25. septembra na otvaranju prvog Regionalnog poslovnog foruma u Novom Sadu da je zadatak javnih službi, državnih i pokrajinskih organa da stvore ambijent i dobre uslove poslovanja da privrednici mogu da ostvare svoje poslovne interese.

On je naglasio da već na prvom poslovnom forumu brojke govore da smo na dobrom putu, jer je okupio 142 učesnika, poslovnih ljudi iz 16 zemalja.

- To govori o potrebi ekonomskog povezivanja i među samim privrednicima, regijama i državama - kazao je potpredsednik Milićević i dodao da su Srbija i Vojvodina u vrh svojih prioriteta stavile ekonomski razvoj.

On je naglasio da se u poslednjih nekoliko godina postižu izuzetni rezultati pre svega u ekonomskoj stabilizaciji, a zatim i u ekonomskom razvoju.

O tome, napomenuo je, govori i ohrabrujuće deluje brojka od 4,5% rasta bruto društvenog proizvoda u prvoj polovini ove godine, kroz kontinuitet koji se ostvaruje u ranijim godinama.

Milićević je naglasio i da je rast industrijske proizvodnje, pre svega prerađivačke industrije, turizma i građevinarstva dobra vest, te da se ti trendovi prate i u AP Vojvodini.

- Pokrajinska vlada daje maksimalan doprinos privredi Vojvodine i nizom podsticajnih mera i kroz pokrajinski budžet stvara ambijent za ostvarivanje dobrih privrednih rezultata - kazao je potpredsednik Milićević.
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekao je da je od velikog značaja jednistvo svih institucija i izvršne vlasti u Vojvodini kojima se stvara pravi privredni ambijent za dalje nastupe vojvođanske privrede na svim regionalnim, ali i ostalim tržištima.

Na forumu su se obratili i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj, kao i stručnjaci za preduzetništvo i finansije iz Belgije, Holandije, Rumunije, Turske i Italije.

Regionalni poslovni forum održava se od 25. do 27. septembra 2018. godine u Novom Sadu, u organizaciji Skupštine evropskih regija i Skupštine AP Vojvodine u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine i Evropskom mrežom preduzetnika, a uz podršku Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.