NavMenu

Avioni Air Serbia već sredinom maja 2019. sleću na Brač

Izvor: B92 Ponedeljak, 24.09.2018. 18:48
Komentari
Podeli
Bol na Braču (Foto: eKapija/S.Šojić)Bol na Braču
Aerodrom Brač, jedan od tri hrvatska ostrvska aerodroma, imao je u julu 27,4% više putnika nego lani, tj. više od 6.000 prema Državnom zavodu za statistiku.

A celu godinu mogao bi, s oko 32.000 putnika, veruje direktor Tonči Peović, imati i više nego rast od 50% u odnosu na 2017. Takav uzlet trebalo bi da se nastavi i dogodine, jer bi na Brač mogli da sleću i avioni srpskog prevoznika Air Serbie, iz Beograda, prenosi Poslovni dnevnik.

- S Air Serbiom smo proteklih godina obavili niz susreta i razgovora s ciljem uspostave međusobnih linija između Beograda i Brača. Prepreka je bila kratka pista, koja je lani produžena, čime su se otklonile prepreke početku saradnje - kaže direktor aerodroma u Supetru, otkrivajući da su pre desetak dana razgovori intenzivirani s potpredsednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem, u čijem resoru je turizam.

- Plan je da se s letovima Beograd-Brač krene u sezoni 2019, već sredinom maja, avionima ATR 72 - ističe Peović, dodajući da bi bilo opravdano letove na ovoj liniji održavati najmanje 2-3 puta nedeljno.


- Tržište koje pokriva Air Serbie sastoji se od turističkog, koga je u 2018. bilo više od 20.000 dolazaka na Brač i Hvar, etničkog, gde je veliki broj porodičnih potreba za putovanjima na ovoj liniji, ali i tranzitnog, jer Air Serbia ima odličnu povezanost s bliskoistočnim i američkim tržištem".

Zaključeno je da bi linija iz glavnog grada Srbije do srednjedalmatinskog ostrva bila dobro popunjena zbog turističkog prometa sa Srbijom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.