Izvor: biznis.ba | Utorak, 25.09.2018.| 15:54

Na proleće 2019. koncesija za izgradnju deonica Koridora 5C kroz Republiku Srpsku

(Foto: Shimon Bar/shutterstock.com )
Direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić rekao je 24. septembra da se nada da će na proleće 2019. godine biti potpisan koncesioni ugovor o izgradnji autoputa Doboj – Vukosavlje i Vukosavlje – Brčko.

– To znači da bi mi mogli ući u eksproprijaciju, a kineski partner u razradu projektne dokumentacije. Za jednu deonicu već imamo gotovu projektnu dokumentaciju, kada je u pitanju Koridor 5C, dok bi za deonicu Vukosavlje-Brčko tek trebalo da se radi, iako postoji mogućnost da se fazno planiraju aktivnosti i radovi na samom terenu – rekao je Topić.

Nakon što je u Banjaluci potpisan Protokol o prijemu Nacrta predloga projekta izgradnje autoputa Doboj – Vukosavlje i Vukosavlje – Brčko, kao dela Koridora 5C na teritoriji RS, Topić je rekao da taj dokument potvrđuje da je kineski partner dostavio ponudu za realizaciju izgrednje autoputa putem koncesije na toj deonici.

U nastvaku, autoput bi preko Brčkog vodio do Bijeljine i dalje do granice sa Srbijom.

Predstavnik konzorcijuma kineskih kompanija koje predvodi Sinochem Capital Co Ltd Cu Jang je rekao da će sve strane uložiti napore da što pre dođe do potpisivanja zvaničnog ugovora i realizacije ovog projekta.

U ovoj fazi još nisu želeli da govore o njegovoj ceni.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.