Izvor: eKapija | Ponedeljak, 24.09.2018.| 11:53

Međunarodni sajmovi Lorist 51. put u Novom Sadu, od 3. do 7. oktobra

Ilustracija (Foto: Alexander Lukatskiy/shutterstock.com)
Međunarodni sajmovi Lorist, koji ove godine obeležavaju 40 godina članstva u Svetskoj sajamskoj organizaciji UFI, otvaraju kapije za posetioce u jesenjoj sezoni priredbi na Novosadskom sajmu. Sajam lova i ribolova počinje 3. oktobra, dok ostale priredbe publiku dočekuju od četvrtka, 4. oktobra. Sve manifestacije se održavaju do nedelje, 7. oktobra.

Na sajmovima će nastupiti oko 450 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, ali i ekologiju i sport u našoj zemlji. Posetiocima će na Sajmu lova i ribolova biti dostupni proizvodi renomiranih svetskih proizvođača, a moći će da kupe i ručno izrađenu opremu koju će ponuditi zanatlije. Objedinjen nastup nacionalnih parkova Srbije u Hali 1 Novosadskog sajma predstavlja priliku za upoznavanje sa nacionalnim prirodnim bogatstvom, ali i svojevrsni uvid u potencijale za dalji razvoj i potrebu očuvanja biljnih i životinjskih vrsta na tim područjima.

Na ovom sajmu biće prisutni i Lovački savez Vojvodine, Ribolovački savez Vojvodine, Nacionalna asocijacija za oružje NAOS i Javno preduzeće Srbijašume. U saradnji sa Banjalučkim velesajmom na Loristu će biti i Lovački savez Republike Srpske.

Sajmove Lorist obogatiće Izložba sitnih životinja postavljena u Hali 1a, dok će Berza biti organizovana u nedelju, 7. oktobra na otvorenom prostoru.

Sajam turizma predstaviće objedinjenu ponudu Dunavskog regiona i biće fokusiran na receptivni turizam i dovođenje stranih turista u Srbiju i zemlje regiona, a promoviše aktivan odmor, što ove godine čini i Turistička organizacija Srbije. Turističku ponudu Srbije predstaviće oko 70 gradova i opština, a Udruženje banja Srbije nastupa sa oko 20 banja i hotela, koji će pozvati posetioce da borave kod njih. Više od 20 čardi i salaša oslikaće tradiciju, kulturu i gastronomiju Vojvodine, a promovisaće se i oko 30 proizvođača hrane i pića iz cele Srbije. Na sajmu će učestvovati 10 turističkih agencija.

Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja - Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, Grčke, Indije, Izraela, Mađarske, Maldiva, Nemačke, Norveške, Portugalije, Rusije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Španije, Turske, Hrvatske.

Diplomatski dan, skup ambasadora i predstavnika diplomatskog kora, biće organizovan na Sajmu turizma, a očekuje se dolazak oko 30 ambasada.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama biće organizovana poklon-igra, a sve koji dođu na Lorist očekuju atraktivni sadržaji, nesvakidašnje promocije, popusti, noviteti, takmičenja i mnogo zabavnog sadržaja.

Porodični dan je petak, 5. oktobar. Generalni sponzor Međunarodnih sajmova Lorist je Generali Osiguranje Srbija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.