Izvor: eKapija | Ponedeljak, 24.09.2018.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sporazum Deutsche Bahn i Siemens Mobility - Regionalni voz sa mobilnim kancelarijama i fitnes studijom

Ilustracija (Foto: potowizard/shutterstock.com)
Razvoj i korišćenje digitalnih tehnologija centralna je tema izložbene postavke kojom se kompanija Deutsche Bahn (DB) predstavila na sajmu InnoTrans 2018 od 18. do 21. septembra u Berlinu, prenosi sajt Arriva.

Pod krovnom platformom "Pokretna mobilnost: sledeći nivo", DB je na sajmu predstavio nova rešenja dizajnirana da zadovolje stalno rastuću potrebu za mobilnošću savremenog čoveka i da odgovore na izazove kao što su hronični nedostatak parking mesta u urbanim područjima, kontinuirano povećanje obima putničkog saobraćaja, zagađenje i sprečavanje klimatskih promena.

Nova digitalna rešenja koja je razvio DB bazirana su na najsavremenijim tehnologijama uključujući veštačku inteligenciju, blockchain, virtuelnu stvarnost i 3D štampače.

U okviru Sajma predstavljen je i program Digitalne železnice za Nemačku, koji je stručnoj javnosti predstavio DB CEO Ričarard Lutz. Cilj ovog programa je, kako se dalje navodi na sajtu Arriva, unapređenje kapaciteta nemačkih železnica i do 20% koriščenjem digitalne infrasturkture bez kreiranja novih linija.

U okviru šest tematskih područja koja donose inovacije u oblasti infrastrukture, digitalizacije i tehnologije, trening programa za zaposlene, nabavke, putničkog i teretnog saobraćaja i infrastrukture, DB predstavlja više od 20 inovativnih eksponata uključujuci i Voz ideja (Ideas Train) i to u formatu double decker vagona realnih dimenzija. Ovaj uzbudljivi eksponat više nego ikada reflektuje individualne potrebe korisnika i sadrži između ostalog i inovacije kao što su sedišta za relaksaciju, mobilne kancelarije i pokretni fitnes studio.

U okviru Sajma kompanije DB i Siemens Mobility potpisale su sporazum o saradnji kako bi inovativni prototip Voza ideja u što kraćem vremenu počeo da saobraća u regionalnom železničkom saobraćaju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.