Izvor: Tanjug | Subota, 22.09.2018.| 09:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi izbori u Advokatskoj komori Beograda 4. novembra

(Foto: Andrey Popov/shutterstock.com)
Upravni odbor Advokatske komore Beograda (AKB) sazvao je za 4. novembar izbornu sednicu skupštine na kojoj će se birati kompletno rukovodstvo komore.

Na osnovu završnih odredbi Statuta AKB koji je usvojen u maju ove godine, na predstojećim izborima članovi komore će nakon godinu i po dana od poslednjih advokatskih izbora u beogradskoj komori birati predsednika i potredsednika Komore.

Takođe će birati 13 članova Upravnog odbora, pet članova Nadzornog odbora, Disciplinskog tužioca i 10 njegovih zamenika, zatim predsednika i zamenika predsednika Disciplinskog suda, kao i 22 sudija tog suda.

U informaciji koja je objavljena na sajtu AKB, advokati su pozvani da najkasnije 15 dana pre održavanja izborne sednice Skupštine pismeno podnesu Izbornoj komisiji predloge kandidata za sve nosioce funkcija i članove organa AK Beograda.

Na predstojećim izborima biće proveren legitimitet rukovodstva AKB na čelu sa Jugoslavom Tintorom, a koji osporava deo advokata okupljen oko Vladimira Gajića.

Legalitet Tintorovog izbora i sadašnjeg rukovodstva potvrđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu, ali je Gajić najavio da će na nju biti uložena žalba.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.