NavMenu

Niš na Informatičkom putu svile - Unapređenje digitalne ekonomije sa kineskim gradom Hangdžou

Izvor: Južne vesti Sreda, 19.09.2018. 19:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Kao učesnik međunarodne konferencije o digitalnoj ekonomiji u kineskom gradu Hangdžou, Niš je potpisao Pismo o namerama za jačanje razvoja takozvanog "Informatičkog puta svile" između ova dva grada. Potpisnici su se ovim, kako se navodi na gradskom sajtu, a prenose Južne vesti, dogovorili da unaprede saradnju u oblasti digitalne ekonomije.

Kao predstavnik Grada Niša u Kini je boravio gradski većnik Mihajlo Zdravković, koji je istakao značaj ovog pisma o namerama za uspostavljanje "pilot zone ekonomske saradnje".

- Ovo Pismo predstavlja izuzetno značajan i koristan projekat, budući da Niš raspolaže vrhunskim kapacitetima na polju elektronike, mašinstva i informaciono-komunikacionih tehnologija i da nastojimo da te kapacitete u potpunosti stavimo u funkciju ne bi li unapredili kvalitet života u gradu, kao i usluge koje grad i njegove institucije pružaju građanima. Pozitivni primeri i iskustva koja ćemo, kroz saradnju sa gradom Handžouom, prepoznatljivom po razvijenoj digitalnoj ekonomiji i uspešnim IT kompanijama, dobiti, za nas će biti dragoceni - rekao je Zdravković.

Iako na sajtu nije precizirano koje će se konkretno radnje preduzimati na osnovu ovog Pisma, navodi se da je Zdravković rekao da će saradnja biti plodonosna i da će unaprediti poslovno okruženje i uticati na bolji ekonomski razvoj, zasnovan na primeni naprednih tehnologija i inovacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.