NavMenu

Beogradska nedelja restorana od 1. do 7. oktobra

Izvor: Tanjug Sreda, 19.09.2018. 12:32
Komentari
Podeli
(Foto: LI CHAOSHU/shutterstock.com)
Pod sloganom "Svi ste pozvani!", od 1. do 7. oktobra biće održan veliki gastronomski festival Beogradska nedelja restorana u 50 odabranih ugostiteljskih objekata u prestonici.

U svim restoranima koji su deo Beogradske nedelje restorana, gosti će imati priliku da uživaju u kreacijama šefova kuhinja po jedinstvenoj ceni od 1.200 dinara.

Posebni jelovnici sastoje se od najmanje tri sleda: pređela ili supe, glavnog jela i deserta, a sastavljeni su tako da goste provedu kroz autentična i upečatljiva jela koja na najbolji način predstavljaju filozofiju i koncept konkretnog restorana.

- Restorani koje smo uključili u Nedelju restorana pažljivo su odabrani tako da njihovi jelovnici pokriju širok spektar kulinarskih škola, regionalnih i nacionalnih kuhinja - rekao je Igor Luković, isped organizacije Nedelja restorana.

Nedelja restorana, prema njegovim rečima, stavlja Beograd na mapu svetskih metropola u kojima se ova manifestacija održava duže od četvrt veka.

- Počelo je u Njujorku 1992. godine, kada je održana prva Nedelja restorana, a nastavilo se širom sveta, u velikim gradovima koji mogu da ponude raznovrsnost kuhinja i da dovedu veliki broj gostiju u restorane. Beograd je odavno zaslužio ovako nešto, jer u gastronomskom smislu zaista ima šta da ponudi - dodaje Luković.

Spisak svih restorana, koji učestvuju u manifestaciji, sa specijalnim festivalskim jelovnicima dostupan je na sajtu www.nedeljarestorana.rs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.