NavMenu

Investicije u INDUSTRIJU SRBIJE koje su izazvale najveće interesovanje korisnika Ekapije u 2008.godini

Izvor: eKapija Nedelja, 22.03.2009. 14:19
Komentari
Podeli

EKapija investicioni tim je nedavno uradio analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost kod korisnika eKapije u 2008. godini. Rezultati su veoma interesantni, ima i dosta iznenađenja, tako da smo upravo zbog toga odlučili da ove informacije podelimo sa Vama.

Projekti su podeljeni u 10 kategorija, a ovog puta Vam predstavljamo najčitanije u kategoriji INDUSTRIJE.

Prvo, očekivano, mesto je zauzella najava Fiatovog dolaska u Kragujevac, investicije koja je usporena svetskom ekonomskom krizom, ali, kod koje se vidi da obe strane u otežanim uslovima žele da što više stvrai urade i da se pripreme za neka normalna ekonomska vremana.

Drugo mesto je ostavila najava povratka koncerna IKEA u Srbiju. Ikea se okrenula kako proizvodinim kooperacijama, tako i pronalaženju dobrih lokacija, pa smo sve bliži objavi pronađene lokacije za veliki Ikea centar u blizini Beograda.

Treći su predstavnici belgijske kompanije "Immo Industry Group", koja se po celom svetu bavi industrijskim nekretninama, a u Srbiji uveliko gradi logističko-industrijski park, na površini od 11 hektara, duž autoputa E-75, u blizini Stare Pazove.

Potom sledi izuzetno hrabri projekat Stanka Kovačevića i kompanije Globus Auto, koji u Debeljači, uz Izvršnog veća Vojvodine i opštine Kovačica priprema proizvodnju električnih automobila .

Peto mesti pripada kompaniji ICM electronics koja je u blizini Rume pokrenula proizvodnju robitskih linija (dobitnik nagrade AUREA 2009), a na šestom mestu je Metalka Majur I njihova, 12 mil EUR vredna investicija u fabriku kablova u Majuru, kod Jagodine.

Pogledajte kompletan TOP 10 i uporedite koliko se ova rang lista slaže sa nekim Vašim razmišljanjima, ocenama i procenama.

A da li ste videli rezultate u svim ostalim kategorijama ? Niste ?

Pa, pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.