Izvor: eKapija | Utorak, 18.09.2018.| 19:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bilateralni odnosi Srbije i Slovenije na visokom nivou

(Foto: Ufuk ZIVANA/shutterstock.com)
Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Slovenije u Republici Srbiji Vladimira Gaspariča.

Dačić je zahvalio ambasadoru Gaspariču na odličnoj saradnji tokom njegovog mandata u Beogradu istakavši da Srbija i Slovenija imaju veoma prijateljske odnose, koji su dostigli najviši nivo u novijoj istoriji, prenosi zvanični sajt Vlade Srbije.

On je naglasio takođe, da praksa održavanja zajedničkih sednica dveju vlada kao i posete na visokom i najvišem nivou svedoče o dinamici bilateralne saradnje i da bi takav trend trebalo da se nastavi i tokom mandata nove Vlade u Republici Sloveniji.

Ambasador Gasparič zahvalio je Dačiću na toplom prijemu i odličnoj saradnji koja je ostvarena sa Ministarstvom spoljnih poslova i institucijama Republike Srbije istakavši da su bilateralni odnosi na visokom nivou i da postoji snažan interes da se dalje unapređuju, posebno u sferi ekonomije.

Gasparič je naglasio da mu je veoma drago da se investicije Srbije i Slovenije povećavaju, sa trendom rasta svake godine i da to daje snažan impuls sveukupnoj saradnji naše dve zemlje, navodi se na sajtu Vlade Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.