Izvor: eKapija | Utorak, 18.09.2018.| 15:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obrazovano Koordinaciono telo za unapređenje Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak

Ilustracija (Foto: anawat sudchanham/shutterstock.com)
Vlada Republike Srbije 14. septembra donela je odluku o obrazovanju Koordinacionog tela za unapređenje i razvoj Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak.

Zadatak ovog Koordinacionog tela biće predlaganje najpovoljnijih strateških rešenja za unapređenje i razvoj proizvodnje i prometa na veliko, lekova i medicinskih sredstava od strane Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak.

Za predsednika Koordinacionog tela imenovana je Ana Brnabić, predsednica Vlade, a za članove ass dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, Siniša Mali, ministar finansija, Danilo Cicmil, savetnik predsednika Vlade, Milun Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu privrede, prof. dr Sanja Radojević Škodrić, v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno, osiguranje, dr Vera Stoiljković, v.d. direktora Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak, spec. dr med. Saša Jaćović, direktor Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

Stručnu i administrativno-tehničku podršku Koordinacionom telu pružaće Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.