Izvor: eKapija | Utorak, 18.09.2018.| 15:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodna konferencija WomENcourage od 3. do 5. oktobra u Beogradu

Ilustracija (Foto: Halfpoint/shutterstock.com)
Međunarodna konferencija WomENcourage postoji od 2014. godine i dosad je bila organizovana u Barseloni, Lincu, Upsali i Mančesteru. Ove godine Beograd će od 3. do 5. oktobra biti domaćin događaja, u hotelu Metropol.

WomENcourage okuplja studente i profesionalce koji se bave različitim oblastima računarstva i informatike, sa posebnim osvrtom na povezivanje žena i na podsticanje njihovog daljeg razvoja u obrazovanju i profesionalnom angažmanu. Među posetiocima i učesnicima su studenti, profesionalci, profesori, istraživači koji će predstaviti svoje radove, iskustva i dostignuća u ovim oblastima.

Ovaj događaj je jedan od brojnih koji je nastao u okviru internacionalne mreže ACM – Association for Computing Machinery.

Konferencija se sastoji od predavanja, radionica, hackathon-a i career fair-a na kom će učestvovati kompanije kao što su Google, Bloomberg, Oracle, Facebook...

Neke od radionica u kojima će posetioci moći da učestvuju su Teaching Parallel Computing Using Arduino Microcontrollers, Ethics and Etiquette of Artificial Intelligence, Data Fusion in Automotive, Machine Learning in Digital Image and Video Processing, Docker Essentials: Deploying Your Apps in Containers.

Radni jezik konferencije je engleski, a kako bi što veći broj lokalnih studenata i profesionalaca mogao da prisustvuje događaju, organizatori su za njih obezbedili posebnu cenu karte.

Trenutno je otvoren i poziv za volontere, koji će imati priliku da besplatno prisustvuju programima konferencije, upoznanju kolege i predavače iz celog sveta, ali i da se susretnu sa predstavnicima vodećih tehnoloških kompanija.

Više informacija o događaju možete videti OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.