Izvor: Blic | Subota, 21.03.2009.| 09:02

U javnosti nova verzija zakona o stečaju - do juna u SkupštiniMinistarstvo ekonomije stavilo je na javnu raspravu novu verziju zakona o stečaju koja treba da suzbije problem nelikvidnosti u državi, kažu nadležni.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić kaže da bi tom verzijom trebalo da bude suzbijen problem unutrašnje nelikvidnosti u državi, a zakon bi do juna trebalo da se nađe u Skupštini.

Prema rečima Ćirića, zakonom je predviđeno ubrzavanje procedure stečaja, kao i rešavanje problema pokretanja stečaja, čiji su troškovi danas kreću od jednog do nekoliko miliona dinara.

- Naše ministarstvo sa ministarstvom finansija, Narodnom bankom Srbije i Udruženjem banaka radi na mehanizmu multilateralne kompenzacije, dobrovoljne ili obavezne. Cilj je da se naprave lanci unutar kojih će firme prijavljivati svoje obaveze i potraživanja kako bi se prebijali dugovi- objasnio je Ćirić.

On je, takođe, najavio da će država ažurirati plaćanje vlastitih dugova, ali i da će započeti pregovore sa bankama o refinansiranju dugova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.