Izvor: Blic | Subota, 21.03.2009.| 08:36

"Citadel" i "Rothschild" dali najbolju ponudu za savetnika u privatizaciji "Galenike"Konsultantske kuće "Citadel" i "Rothschild" najbliže su izboru za privatizacionog savetnika za prodaju Farmaceutske kompanije „Galenika“ jer su dale najpovoljniju finansijsku ponudu.

Agencija za privatizaciju saopštila je da su osnovni elementi finansijske ponude ponuđača koga čine konzorcijum francuskog "Rothschild", "Citadela", "Dekonta" iz Beograda i "KoMeta" iz Slovačke fiksna nadoknada od 25.000 EUR i naknada za uspešno obavljen posao od 0,74% od dostignute prodajne cene prilikom prodaje preduzeća.

Drugi ponuđač, konzorcijum francuskog ponuđača "BNP Paribas", "BDO BC Excel" advokatske kancelarije Karanović i Nikolić, ponudio je da pružanje konsultantskih usluga obavi za fiksnu naknadu od 175.000 EUR i naknadu za uspešno obavljen posao u iznosu 1,5% dostignute cene preduzeća. Finansijska ponuda Societe generale banke, čija tehnička ponuda nije ispunila minimalni prag od 70 bodova, nije ni bila predmet razmatranja, navela je agencija.

Posle otvaranja finansijskih ponuda, komisija za javnu nabavku sačiniće izveštaj o oceni ponuda na osnovu kojeg će agencija odlučiti o dodeli ugovora i pozvati izabranog ponuđača na zaključenje ugovora o pružanju konsultantskih usluga.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.