NavMenu

Srpski kulturni centar u Morahalomu gotov do kraja 2018.

Izvor: Radio 021 Utorak, 18.09.2018. 14:58
Komentari
Podeli
MorahalomMorahalom
Srpski kulturni centar u Morahalomu biće gotov do kraja 2018. Vrednost projekta, čiji je vodeći partner u našoj zemlji Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, iznosi 3,7 mil EUR, obezbeđenih iz evropskih fondova.

Projekat se realizuje u organizaciji Evroregionalne agencije DKMT u cilju razvoja sveobuhvatne kulturne i turističke strategije za ceo mađarsko-srpski pogranični region, te je u planu izgradnja mađarskog objekta iste namene i na subotičkom Paliću.

- Sudeći po dinimici i kvalitetu radova u fazi građenja ovog objekta, koju smo danas zatekli na terenu, sasvim je sigurno da će vreme izgradnje biti izvedeno tačno prema planu projekta, a to znači do januara 2019. godine - izjavio je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić tokom obilaska gradilišta i najavio polaganje kamena temeljca za mađarski kulturni centar na Paliću za dve sedmice.


Gradonačelnik Morahaloma Zoltan Nogradi izjavio je da će, pored kulture koja čini najveću poveznicu među različitim nacijama, kulturni centar Kolo biti stecište ekonomskih, privrednih i diplomatskih susreta, i služiće na dobrobit svim građanima u ovom pograničnom području.

Kulturni centar gradi se u sklopu projekta kulturni centar Kolo, program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.