Izvor: Politika | Utorak, 18.09.2018.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Kragujevcu se sprema fiat 601?

U Srbiju su stigli Alfredo Leđero, šef svih direktora proizvodnje Fiata u Evropi i Silvija Verneti, zadužena za kompaniju u Kragujevcu, a dogovor sa srpskim partnerom o produžetku ugovora sa Fiatom, očekuje se u utorak ili sredu, piše današnja Politika.

U ovom trenutku nemamo nijedan razlog da sumnjamo da kompanija Fiat neće ostati u Srbiji, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Ona je istakla da država radi na tome i da će tokom nedelje imati sastanak sa menadžmentom Fiata.

- Mi smo u stalnoj komunikaciji, zamolila sam da se uskoro održi sednica Nadzornog odbora te kompanije da vidimo kakvi su planovi na tom nivou - odgovorila je Brnabićeva na pitanje novinara da li je na vidiku novi ugovor sa kragujevačkim Fiatom.

Istakla je da očekuje da će budućnost Fiata biti osigurana u Srbiji, a da za Kragujevac "nema zime", jer je taj grad zbog novih ulaganja u daleko boljoj situaciji nego što je bio do pre samo godinu dana.

U pogonima ove fabrike već je spremna serijska proizvodnja modela 550L sa hibridnim pogonom.

Kako list navodi, izvesno je da je uz montažu hibridnog modela 550L sa elektromotorom u planu i ugovoru potpuno novi model automobila koji bi sa proizvodnih traka moga da siđe već u drugoj polovini naredne godine. Radna, nezvanična oznaka tog automobila je model 601.

Podsetimo, ugovor sa Fijatom ističe 29. septembra ove godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.