Izvor: eKapija | Utorak, 18.09.2018.| 09:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šef Đorđo Diana, jedan od najmlađih dobitnika Mišelinove zvezdice, 6. i 7. oktobra na Novosadskom sajmu

Ilustracija (Foto: tiverylucky/shutterstock.com)
Takmičari Gastro kupa Srbija imaće jedinstvenu priliku da svoje radove u subotu 6. i nedelju, 7. oktobra, u okviru Sajma turizma, predstave vrhunskom gastronomskom majstoru - Dobitniku Mišelinove zvezde šefu kuhinje Đorđu Diani (Giorgio Diana).

Đorđo Diana je zahvaljujući svojoj strasti, profesionalizmu i predanosti kuvanju jedan od najmlađih šefova sa čuvenom Mišelinovom zvezdicom. Tokom karijere radio je u brojnim visoko rangiranim svetskim restoranima, a trenutno je zaposlen u restoranu Pier 88 u Kairu. Njegovi meniji su oličenje kreativnosti, inovativnosti, posebno fokusirani na mediteransku kuhinju koju obogaćuje azijskim začinima i molekularnim kreacijama.

Prvog dana, učesnici će se takmičiti u kategorijama jelo od piletine i jelo od ribe. Drugog dana će pripremati jelo od testenine i moderno nacionalno jelo. Nadmetanje u ostale četiri kategorije, koje su specifičnog izložbenog karaktera, a to su torte, rad od čokolade, nacionalna trpeza i karving, biće organizovano tokom oba dana takmičenja.

Pravo učešća imaju profesionalni kuvari iz celog sveta. Svaki takmičar može da učestvuje u svim kategorijama, a tri takmičara sa najviše bodova dobijaju titule pobednika i nagrade koje će biti dodeljene poslednjeg dana Sajma turizma, u nedelju, 7. oktobra. Prijavljivanje je u toku, a svi zainteresovani, to mogu učiniti i online.

Gastro kup Srbija predstavlja seniorski deo takmičenja, a cilj je promovisanje i popularizacija kulinarstva u Srbiji i regionu.

Takmičenje organizuju Udruženje Zelena dolina, Novosadski sajam, HoReCa Asocijacija Kragujevac i organizacija BarmeNS, navodi se na sajtu Novosadskog sajma.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.