NavMenu

Indijski investitor gradi hotele u Vrnjačkoj Banji i Beogradu

Izvor: Dnevnik Nedelja, 16.09.2018. 19:30
Komentari
Podeli
(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Indijska kompanija East West Links je započela projekat gradnje hotela u Vrnjačkoj Banji, a planira zatim da izgradi i hotel u Beogradu, izjavio je predsednik PKS Marko Čadež.

On je rekao za Tanjug, na biznis forumu Srbija-Indija, da je i velika kompanija u oblasti IT-a G-Tec Education zainteresovana za dolazak u Srbiju.

Srbije je to veoma potrebno zbog snažnog razvoja IT sektora, kaže Čadež dodajući da naša zemlja beleži ekspanziju izvoza u IT industriji odnosno rast od 40%.

- Moramo da brinemo kako ćemo dalje obučavati ljude u toj industriji da bi mogli da nastavimo sa tim rastom. Ovde ima indijskih investitora i u oblasti hotelijerstva koji su već započeli ulaganja u Vrnjačkoj Banji, a sada su najavili i izgradnju hotela u Beogradu. Zatim, jedna velika kompanija iz Indije je zainteresovana za investiciju u našu prehrambenu industriju i poljoprivredu, kako bi izvozili za indijsko tržište - rekao je Čadež.

Čadež je rekao da će zato uskoro biti otvoren poslovni Savet Srbije i Indije, koji će svim zainteresovanim privrednicima davati informacije i operativno pomagati.

Jaš Prakaš iz firme East West Links je potvrdio Tanjugu da su započeli projekat izgradnje hotela u Vrnjačkoj Banji i da planiraju da naprave hotel i u Beogradu.

Kaže da se bave hotelijerstvom, ali i sportskim turizmom i organizovanjem sportskih programa za decu.

- Trenutno smo kupili zemlju u Vrnjačkoj Banji i gradićemo hotel tamo, jer očekujemo veliki broj turista iz Indije u Vrnjačkoj Banji i sa Bliskog istoka. Radimo i sportski turizam, dovodimo decu iz Indije i sa Bliskog Istoka, a ukoro i iz Kine. Trenutno imamo 70 dece iz Indije na letovanju u Srbiji, a tokom leta 2019. imaćemo oko 500 dece - rekao je Parkaš.

- Kada završimo hotel u Vranjačkoj Banji, do 2020. godine, zainteresovani smo da gradimo hotel i u Beogradu, zbog zahteva naših klijenata, ali i zato što želimo da predstavimo poznatu indijsku gostoprimljivost. Mislimo da bi tu mogli da dolaze ljudi iz celog sveta - dodao je on.

Kaže da još ne znaju lokaciju za hotel u Beogradu, pošto su sada fokusirani na Vranjačku Banju, gde će u hotelu biti indijski spa, joga i drugi sadržaji indijske kulture.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.