Izvor: RTS | Nedelja, 16.09.2018.| 19:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stara planina se sprema za vrhunske sportiste - U planu izgradnja nove hale

Stara planina
Na Staroj planini gradiće se hala sportova prema projektu koji je opština Knjaževac ustupila preduzeću Stara planina rizort. Ideja je da se na ovoj planini pripremaju vrhunski sportisti, a da im se na ovaj način obezbede svi potrebni uslovi za rad, ne samo u zimskim već i u ostalim sportskim disciplinama. Izgradnju hale finansiraće država, lokalna uprava Knjaževac i Olimpijski komitet.

Mreža obnovljenih lokalnih puteva i povezivanje sa Koridorom 10 doprineli su da Stara planina bude dostupnija turistima. Ove godine ih je već 10.000 više nego lane.

- Cele godine ima prostora da naši gosti uživaju, a i, naravno, vrhunski sportisti. Svojevremeno je potpisan sporazum sa bugarskom stranom da se pravi zimsko olimpijsko selo. Taj segment ne treba staviti sa strane, o tome ćemo isto da pričamo u naredno vreme - navodi direktor preduzeća Stara planina rizort Goran Karadžić.

Ističe da najviše dolaze stranci i to komšije - Rumuni i Makedonci, ali najviše Bugari.

Prošle godine ovde je boravilo 47.000 turista. Broj gostiju sa novim sportskim objektima biće višestruko uvećan.

- Zajedno ćemo raditi na pronalaženju izvora finansiranja. Direktor Karadžić je već preduzeo čitav niz koraka u tom pravcu i mi bismo bili srećni da i Knjaževac i Stara planina imaju dve identične hale, u kojima će se pripremati sportisti ne samo iz Srbije, već i iz čitave Evrope - istakao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Preduzeće Stara Planina rizort, sa hotelima Babin zub i Planinarskim domom imaju oko 500 kreveta. Zapošljavaju 150 ljudi, najviše iz opštine Knjaževac.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.