Izvor: eKapija | Petak, 14.09.2018.| 14:57

Potpisan sporazum o sprovođenju dva projekta između Ambasade Italije i Programa UN za razvoj

(Foto: argus/shutterstock.com)
Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo i stalna predstavnica UNDP-a i stalna koordinatorka UN-a u Srbiji Karla Robin Hershey, potpisali su dva sporazuma o sufinansiranju i sprovođenju dva projekta u korist Srbije, navodi se u saopštenju.

Prvi sufinansirani projekat posvećen je "obuci državnih službenika za 21. vek u Republici Srbiji", drugi se odnosi na "unapređenje regionalne saradnje u procesuiranju ratnih zločina i potrazi za nestalim licima".

Ambasador Lo Kašo, kako se navodi, istakao je da projekti odgovaraju specifičnim potrebama obučavanja profesionalnih lica koja će moći da efikasno rukovode javnom administracijom, takođe u cilju napredovanja u pristupnim pregovorima sa EU, i da doprinesu boljoj regionalnoj saradnji.

Stalna predstavnica Hershey rekla je da su za snažno i stabilno društvo neophodni mir, poštovanje ljudskih prava i dobra uprava, zasnovana na vladavini prava.

Na ceremoniji svečanog potpisivanja bila je prisutna i Snežana Antonijević, v.d. pomoćnika direktora Nacionalne Akademije za javnu upravu, u svojstvu predstavnika srpskih nadležnih organa i korisnika jednog od dva projekta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.