Izvor: eKapija | Petak, 14.09.2018.| 14:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gebruder Weiss organizovao transport umetničkih dela iz celog sveta za 57. Oktobarski salon u Beogradu

Oktobarski salon je reprezentativna međunarodna manifestacija iz oblasti vizuelnih umetnosti, čiji je osnivač i pokrovitelj Grad Beograd. Počeci Oktobarskog salona sežu u daleku 1960. godinu, kada je ustanovljen kao godišnja izlozba najboljih ostvarenja u oblasti likovne umetnosti. Ovogodišnji 57. Oktobarski salon, održava se u Beogradu od 14. septembra do 28. oktobra pod nazivom "Lepota kakofonije". Umetnici iz celog sveta izlagaće svoja dela, kako bi predstavili presek umetničke scene u svetu i njenu trenutnu karakteristiku, a to je različitost.

Galerije Kulturnog centra Beograda (Galerija Podroom, Likovna galerija, Galerija Artget), Galerija Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), zgrada Muzeja grada Beograda, U10 galerija i Remont galerija biće mesta na kojima će se održati 57. Oktobarski salon.

U otvorenom postupku za javnu nabavku usluga, kompanija Gebruder Weiss je dobila posao. Kao vodeći lider u oblasti transporta i logistike, organizovala je drumski i avio transport umetničkih dela iz celog sveta. Ukupna vrednost umetničkih eksponata iznosi 5.000.000 EUR.
Nikola Vasiljević, direktor međunarodnog transporta, Gebruder Weiss Srbija


- Transportovati tako vredna umetnička dela iz celog sveta je jedan složen logistički proces koji zahteva veliku pripremu i poslovnu strategiju. Sa efikasnom strategijom i uslugom iz jedne ruke, pružili smo neophodnu podršku našem klijentu. Naši stručnjaci uz pomoć profesionalnih analiza i preciznog planiranja razvili su rešenja za lanac snabdevanja u skladu sa individualnim zahtevom klijenta. Veliki broj turista mahom posećuje Beograd zbog izložbe koja ovaj put okuplja 72 umetnika iz celog sveta i drago nam je da smo mi kao kompanija bili jedni u nizu kako bi se i ove godine održao tradicionalni 57. po redu Oktobarski salon - rekao je vođa projekta Nikola Vasiljević, direktor međunarodnog transporta u kompaniji Gebruder Weiss Srbija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.