NavMenu

U Beogradu aktuelno ozelenjavanje stambeno-poslovnih kompleksa - Beovrt planira veće prisustvo na inostranim tržištima

Izvor: eKapija Petak, 14.09.2018. 10:35
Komentari
Podeli
Zeleni zidZeleni zid
Odnedavno kompanija Beovrt sve svoje klijente spremno dočekuje na novoj lokaciji. Zajedno sa firmom Urban Garden, koja ima veliki asortiman biljaka i sa kojom Beovrt tesno sarađuje, deli poslovnu lokaciju i objekat u Ostružnici. Novi ambijent, kažu, inspririše kako projektante Beovrta tako i klijente, jer u novom prostornom ambijentu mogu uživo da pokažu različite biljne vrste koje će potencijalno biti deo određenog projekta.

U Savskoj 2J, za sve one koji možda nisu sigurni ili im je potreban podstrek ali i dobar savet za uređivanje privatnih zelenih površina Beovrt nudi i usluge savetovanja koje su nezaobilazni propratni deo u okviru svh sektora firme.

Projektovanje objekata pejzažne arhitekture (privatne okućnice, zelene površine poslovnih i rezidencijalnih kompleksa, zelene površine uz saobraćajnice, biodekoracija enterijera, zeleni zidovi i sl.), izvođenje radova u oblasti pejzažne arhitekture kao i održavanje zelenih površina su delatnosti koje su učinile Beovrt prepoznatljivim kao kvalitetne i pouzdane saradnike.

S obzirom na to, da je u Beogradu prisutna ekspanzija gradnje stambeno poslovnih kompleksa, uređenje zelenih površina u okviru takvih kompleksa trenutno je najaktuelniji tip pejzažno-arhitektonskih projekata na kojima je Beovrt angažovan. Sve veće interesovanje je i za projektovanje zelenih zidova, kako u okviru javnih tako i u okviru privatnih površina.

- Tu su i zeleni krovovi, za kojima se interesovanje u Srbiji, pojavilo nešto ranije. Naravno, inostrana praksa zelenih krovova i zelenih zidova je počela odavno i obiluje izvanrednim primerima, na koje se naši klijenti uglavnom i ugledaju kad dođu kod nas za savet i saradnju - kažu iz ove firme.

Egzotične vrste u Srbiji

Beovrt nudi i pomoć u održavanju egzotičnih vrsta, kako kažu, kada su u pitanju javne površine, uz pravilan izbor lokacije i adekvatnu negu tokom godine, nije isključeno da bi neke egzotične biljne vrste mogle da se adaptiraju na naše klimatske uslove, a tu su i klimatske promene koje će verovatno omogućiti tako nešto, kažu u Beovrtu.

- Što se tiče privatnih vrtova, sve je veća potražnja za maslinama, citrusima, palmama i slično, koje se još uvek kod nas zimi unose u zatvorene prostore. Tako bi i banane mogle da rastu kod nas ali ih je neophodno štititi od mraza u toku zimskog perioda. Banane bi tako mogle da rastu u nekim zaklonjenijim delovima otvorenih zelenih površina, naravno uz odgovarajuću zaštitu - objašnjavaju u Beovrtu.

Od narednih planova, kako kažu za naš portal, veće prisustvo na inostranim tržištima je svakako jedan od budućih izazova.

Fotogalerija
Beovrt
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.