NavMenu

Izabran konsultant za sanaciju Palićkog jezera

Izvor: RTV Petak, 14.09.2018. 10:25
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Posch and Partners izabran je za konsultanta na projektu sanacije Palićkog jezera, što je bio jedan od preduslova za realizaciju projekta vrednog 6,5 mil EUR koje je obezbedila Vlada Nemačke.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KfW tokom protekle sedmice zaključilo je ugovor sa stručnim konsultantom uz čiji nadzor i uputstva, posle izveštaja koji će podneti u roku od najmanje dva meseca, može da se pristupiti raspisivanju tendera za nabavku radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Palić, crpne stanice i spojnog potisnog voda.

Informacija je saopštena na zvaničnom gradskom sajtu Subotice nakon sastanka učesnika projekta Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš, koji je održan bez prisustva medija.

U izveštaju se podseća da će se, osim navedenog, otpočeti i sa pripremnim aktivnostima za izgradnju zaštitnog pojasa oko jezera Palić i jezera Ludaš, kao i aktivnostima vezanim za biomanipulaciju.

Cilj projekta Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš, za koji je obezbeđena bespovratna donacija Vlade SR Nemačke, jeste poboljšanje kvaliteta vode Palićkog i Ludaškog jezera, kao preduslova za stvaranje boljih uslova za očuvanje biološke raznovrsnosti i stvaranje potencijala za razvoj turizma ovog područja.


- Grad Subotica je ispunio sve preduslove koji su bili neophodni za početak implementacije projekta i 17. novembra 2017. godine zaključen je sporazum o finansiranju između nemačke KfW banke, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Subotice, JP Palić Ludaš i JKP Vodovod i kanalizacija. Sporazum o finansiranju potpisan je na iznos donacije od 6,5 mil EUR - navodi se u izveštaju objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.