NavMenu

Volkswagen od 2019. ukida proizvodnju "bube"

Izvor: Tanjug Petak, 14.09.2018. 09:56
Komentari
Podeli
(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Nemačka automobilska kompanija Volkswagen (VW) najavila je da će od jula 2019. prekinuti proizvodnju legendarnog modela "buba".

Kako prenosi portal Biznis insajder, do ovog poteza nemačke kompanije dolazi usled nastavka trenda okretanja auto tržišta ka SUV i krosover vozilima.

Prošle godine u SAD-u je prodato oko 15.000 "buba", što je dramatičan pad u odnosu na više od 420.000 prodatih jedinica na vrhuncu popularnosti ovog modela krajem 1960-ih godina.

Volkswagen je najviše "buba" prodao u SAD-u 1968. godine, kada se ovaj četvorotočkaš pojavio kao trkački automobil pod imenom "Herbi" u Diznijevom filmu "Love Bug" (kod nas je prikazivan pod naslovom "Herbi, ljubavna buba").

Nemački auto gigant prekida proizvodnju svoje ikone posle sedam decenija od njenog lansiranja na tržište.

Prva "buba" prokrstarila je drumom 1938. godine u Nemačkoj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.