Izvor: Promo | Petak, 14.09.2018.| 09:38

Miele predstavio mašinu za sudove sa automatskim doziranjem deterdženta - Inovacije na IFA sajmu u Berlinu

Štand kompanije Miele na sajmu IFA u Berlinu
Na nedavno održanom Svetskom sajmu tehnoloških inovacija (IFA) u Berlinu, vodeći svetski proizvođač premium kućnih aparata, kompanija Miele, predstavila je mašinu za sudove G 7000 sa AutoDos sistemom koja korisnicima pruža vrhunske rezultate i maksimalnu ugodnost pranja. Miele je na IFA predstavio i novi model aparata za kafu - CM 7750 CoffeeSelect, SingleWash mašine za veš, kao i MChef - gurmanski koncept za večeru kod kuće.

Mašina za sudove G7000 prva je mašina na svetu koja, zahvaljujući jedinstvenom AutoDos sistemu, automatski dozira potrebne količine specijalno kreiranog praškastog granulata. Dovoljno je postaviti PowerDisc sa deterdžentom u mašinu, a on će se tokom pranja automatski rotirati i tako precizno odrediti potrebnu količinu deterdženta u zavisnosti od programa rada. Primera radi, kod programa automatsko pranje doziranje je prilagođeno stepenu zaprljanosti posuđa, tako da se kod manjeg zaprljanja smanjuje količina upotrebljenog deterdženta, i to za četvrtinu.

Svi G7000 modeli sa AutoDos sistemom i mogućnošću povezivanja na Wi-Fi mogu biti kontrolisani putem mobilne aplikacije, a u zavisnosti od tržišta i putem Amazonovog virtuelnog asistenta Alexa-e. Ovo svim korisnicima daje priliku da pokrenu ili zaustave svoju Miele mašinu za sudove sa bilo koje lokacije, aktiviraju željeni program rada, pa čak i da naruče deterdžent.

Funkcija AutoStart pruža dodatne pogodnosti, pa tako više nema potrebe za ručnim uključivanjem mašine. AutoDos je uvek spreman za rad, a mašinu za sudove moguće je programirati tako da proces pranja uvek započne u isto vreme. U zavisnosti od želja i potreba korisnika moguće je programirati i različita startna vremena – jedno vreme tokom radnih dana, drugo tokom vikenda.

Novi modeli za lakše rukovanje i veći broj opcija

Korisnici modela CM7 aparata za kafu kompanije Miele uživali su u većem opsegu opcija nego korisnici bilo kojeg drugog uređaja ovog tipa dostupnog na tržištu: na raspolaganju su imali 16 vrsta kafe, a mogli su da biraju i vruću vodu na različitim temperaturama za pravljenje čaja. Nova patentirana funkcija CoffeeSelect omogućava još veću pogodnost, prilagodljivost i uživanje, sa tri zasebne posude za različita zrna kafe.

Zahvaljujući novoj karakteristici mašine za veš, SingleWash, čak i kada korisnik želi da opere samo jedan komad odeće, to može izvršiti na ekonomičan, brz i higijenski način. SingleWash odmerava potrošnju vode i električne energije, kao i stvarno vreme ciklusa potrebno pri veoma malim opterećenjima. Ova karakteristika je zasnovana na patentiranoj Miele tehnologiji, PowerWash 2.0, a kao rezultat troši se oko 60% manje električne energije i samo polovina uobičajene količine vode.

Startap projekat, nazvan MChef, koji je podržao Miele, osmišljen je za dostavu naručene hrane visokog kvaliteta u domove širom Nemačke. Izuzetno ukusni obroci koji sadrže gotova jela ili čitavi meniji koji se sastoje od tri vrste jela čekaju da budu naručeni. Kada stignu na kućni prag naručioca, sastojci su već primamljivo aranžirani na elegantnim porcelanskim tanjirima – spremni da budu termički obrađeni do savršenstva u Miele rernama sa Dialog oven tehnologijom koja omogućava kuvanje putem elektromagnetnih talasa različitog spektra.

Ciljnu grupu za ovu novu gurmansku uslugu čine vlasnici rerni sa Dialog oven tehnologijom koji žele da večeraju hranu istog kvaliteta kao da se nalaze u svom omiljenom restoranu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.