Izvor: Novosti | Petak, 14.09.2018.| 12:15

Serijska proizvodnja u fabrici Leoni u Kraljevu od kraja 2019.

Nemački Leoni, koji je do sada otvorio proizvodne pogone u Nišu, Prokuplju i Boljevcu, svoju četvrtu, ujedno i najveću fabriku u Srbiji, trenutno gradi na ratarskom imanju u Kraljevu. Gradilište su juče obišli gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i Klemens Saks, generalni direktor Leonija.

- Ovo je značajan korak za ceo region. Dobili smo veliku podršku za izgradnju naše fabrike u Kraljevu koja bi u narednih nekoliko godina trebalo da zaposli oko 5.000 radnika - istakao je Saks.

Kako je naveo, prvih 13 radnika je već izabrano i oni su započeli obuku, a proces selekcije se nastavlja.

- Prema ugovoru sa našim kupcima, prvi semplovi, odnosno prototipovi u pogonu nove fabrike u Kraljevu biće proizvedeni početkom februara naredne godine, dok početak serijske proizvodnje očekujemo krajem 2019. i početkom 2020. godine.

Kompleks fabrike Leoni u Kraljevu za proizvodnju instalacija i kablova namenjenih automobilskoj industriji prostiraće se na oko 45.000 kvadratnih metara, a ukupna vrednost investicije poznate nemačke kompanije iznosiće oko 60 mil EUR.

- Zapošljavanje će se odvijati po fazama, i do kraja godine biće zaposleno 150 radnika. U skladu sa projektom i ugovorom koji imamo sa kupcem, naš plan je da do 2023. godine u kraljevačkoj fabrici dođemo do cifre od blizu 5.000 zaposlenih - naglasio je Saks.

Gradonačelnik Kraljeva je podsetio da će posle više od četiri decenije ovaj grad dobiti veliku fabriku.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.