Izvor: Glas Srpske | Četvrtak, 13.09.2018.| 15:26

EBRD kreditira gradnju dve deonice i tunela na Koridoru 5C u BiH

Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Odeljenja za transport Evropske banke za obnovu i razvoj Sju Beret potpisali su u sredu (12. septembar 2018. godine) u Sarajevu ugovor o kreditu vrednom 180 mil EUR koji je namenjen za izgradnju dve deonice autoputa i tunela Ivan na Koridoru 5C.

Bevanda je novinarima rekao da se ovaj projekat sastoji iz tri dela. Prvi je izgradnja deonice dužine 5,1 kilometar između Poprikuše i Nemile u vrednosti od 70 mil EUR, drugi je izgradnja tunela Ivan na autoputu dužine oko dva kilometra vrednog 50 mil EUR i treći - izgradnja deonice dužine 8,7 kilometara između petlje Mostar jug i tunela Kvanj, čija je vrednost 60 mil EUR.

- Uslovi kredita su povoljni, a rok otplate je 15 godina, uključujući i četiri godine grejs perioda na otplatu glavnice. Planirano je da i ovaj kreditni aranžman prate znatna grant sredstva EU u iznosu od 11,8 mil EUR, namenjena za izgradnju tunela Ivan, što bi trebalo da bude odobreno do kraja godine - dodao je Bevanda.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.