Izvor: turistički svet | Četvrtak, 13.09.2018.| 09:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nagrada Srbiji za predstavljanje na sajmu turizma u Rusiji

Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Na sajmu Otdykh Leisure koji se održava u Moskvi od 11. do 13. septembra 2018. godine, Srbija je osvojila specijalno priznanje za uspešan nastup.

Osim Turističke organizacije Srbije, na štandu svoju ponudu predstavljaju i Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Subotice, Turistička organizacija Novog Pazara, Turistička organizacija Žabljak, Turistička organizacija Požarevac, Institut Niška banja, turoperater Luna travel, hotel Crown Plaza i Prirodnjački muzej Svilajnac.

Prvog dana sajma, 11. septembra, štand Turističke organizacije Srbije posetio je ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić sa saradnicima.

Na radionici organizovanoj drugog dana sajma 12. septembra srpska privreda pred 40 turoperatera iz Moskve i moskovske regije prezentovala je svoju ponudu, uspostavljeni su kontakti, a ovaj vid promocije znatno je doprineo da se Srbija uvrsti i njena ponuda znatno ojača u programu putovanja ruskih turista za 2018.godinu.

Iz bogate turističke ponude Srbije kao poseban segment za ruske turiste promovisani su i "mali gradovi".

Turistička organizacija Srbije u skladu sa strategijom privlačenja stranih turista veoma je aktivna na ruskom tržištu. Na osnovu zvaničnih podataka Zavoda za statistiku Republike Srbije u 2017. godini zabeležen je rast od 15% u noćenjima ruskih turista te se u skladu sa jakim promotivnim aktivnostima u 2018. godini očekuje dalje povećanje broja noćenja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.