Izvor: eKapija | Sreda, 12.09.2018.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Još dve aviokompanije zainteresovane za letove iz Banjaluke - Ryanair razmatra linije za Švajcarsku i Austriju

(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Osim Ryanaira, imamo još dva vrlo zvučna imena koji žele da predstave svoju poslovnu ponudu za letove iz Banjaluke, rekla je danas premijerka RS Željka Cvijanović na konferenciji pod nazivom "Aerodrom Banjaluka u funkciji razvoja regije".

Dodala je da jedna od te dve kompanije želi da poveže aerodrome u regionu koji nisu mnogo frekventni, kako bi se bolje organizovao transport putnika iz celog regiona, što Vlada RS podržava.

Inače, kako je navela, sa irskim Ryanairom imaju i nove planove. Ta aviokompanija od oktobra ove godine će iz Banjaluke poletiti za Stokholm, Brisel i Memingen.

- Sa Ryanairom pregovaramo i o uvođenju dve nove linije. U planu su Švajcarska i Austrija - rekla je Željka Cvijanović.

Direktor banjalučkog aerodroma Duško Kovačević rekao je da analitičari predviđaju da će kroz aerodrom tokom 2019. godine proći oko 120.000 putnika, što je istorijski momenat za njih.

- Prošle godine je opsluženo oko 20.850 putnika, a u 2018. očekujemo između 22.000 i 23.000 putnika. Povećanje broja putnika biće rezulat dolazak Ryanaira. Za iduću godinu agencija Kontiki razmišlja da uvede čarter let za Grčku, najvjerovatnije za Atinu, a moguće je uvođenje čarter leta ka Tivtu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.