NavMenu

U Luku Novi Sad nakon privatizacije biće investirano 14 mil EUR

Izvor: Tanjug Sreda, 12.09.2018. 14:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/649128304)Ilustracija
Nivo ulaganja u Luku Novi Sad posle njene privatizacije premašiće 14 mil EUR, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović.

Za privatizaciju Luke Novi Sad tender je otvoren pre nekoliko dana, a prema Stevanovićevim rečima, očekuje se da će se javiti tri svetske kompanije koje su za Luku bile zainteresovane i pre tendera - Dubai Port, nemački Renus i američka Valona.

Upitan da prokomentariše mišljenje pojedinih stručanjaka da Luku Novi Sad ne bi trebalo privatizovati, jer, kako tvrde, dobro posluje, Stevanović je obrazložio da po strategiji Ministarstva građevinarstva to preduzeće zahteva ulaganja od 4 mil EUR godišnje, za šta država nema sredstava.

- Osim toga, kapacitet pretovara Luke je 2,5 miliona tona, a ona danas ima pretovar od oko milion tona robe godišnje - rekao je Stevanović i dodao da kapaciteti Luke nisu dovoljno iskorišćeni.

Od transakcije se očekuje, dodao je, da će doneti određene prihode, sačuvati radna mesta svih zaposlenih, ali i da će nivo investicija, koje će kontrolisati Agencija za luke, premašiti 14 mil EUR.


- Očekujem i da će postupak privatizacije Luke biti završen do kraja godine - istakao je Stevanović u razgovoru s novinarima u Agenciji za privredne registre.

Ministarstvo privrede oglasilo je pre pet dana prodaju 99,4% akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 mil EUR.

Sve zainteresovane kompanije imaće mogućnost da podnesu prijavu za učešće na tenderu do 22. oktobra, dok je otvaranje ponuda predviđeno za 24. oktobar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.