NavMenu

Gorenje seli proizvodnju svih frižidera iz Velenja u Valjevo od 1. januara 2019.

Izvor: eKapija Sreda, 12.09.2018. 13:03
Komentari
Podeli
Gorenje će od 1. januara proizvodnju svih frižidera i posebnu liniju ugradnih frižidera preseliti iz Velenja u Valjevo, saznaje naš portal u ovoj kompaniji.

- Sa kompanijom Hisense Group kao većinskim vlasnikom očekuje se proširenje proizvodnih kapaciteta, do milion dodatno proizvedenih frižidera, što otvara prostor i za upošljavanje 200 do 300 novih radnika - kažu naši sagovornici.

Takođe, sa Hisensom očekujemo i pristup novim tržištima i novim distribucionim kanalima, a i podsticaj razvoju novog proizvodnog portfolija.

Kada je u pitanju fabrika u Staroj Pazovi, sagovornici eKapije, kažu da je za sada obustavljen postupak prodaje.

Kako kažu iz Gorenja, moguć je i novi kolektivini ugovor sa radnicima


- Ono što je važno reći, u ovom trenutku, jeste da smo sa oba sindikata potpisali Protokol o kolektivnim pregovorima. Pregovori su u toku i pre kraja ove godine imaćemo konkretnije informacije o dogovorenom. Naravno, nastojimo da kroz ove pregovore dođemo do obostrano prihvatljivih uslova - dodaju iz Gorenja.

Oni su zbog povećanog obima posla zaposlili još 80 ljudi koji su angažovani u sezonskom angažmanu, za narednih 6 do 9 meseci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.