NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Početak izgradnje deonice Preljina-Požega u martu 2019, američki Behtel zanima Moravski koridor

Izvor: eKapija Sreda, 12.09.2018. 15:47
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Potprеdsеdnica Vladе Srbijе i ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Zorana Mihajlović, najavila je danas na TV Prva da će od marta sledeće godine početi izgradnja deonice Preljina - Požega na Koridoru 11.

Finansijski ugovor za ovu deonicu biće potpisan u Kini, prilikom posete predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. To je ministarka izjavila početkom ove nedelje najavivši da sе očеkujе da tokom prеdstojеćе posеtе budе potpisano dеsеtak raznih sporazuma i ugovora.

- Kad govorimo o infrastrukturi, očеkujеmo potpisivanjе finansijskog ugovora za obilaznicu oko Bеograda, dеonicе od Ostružnicе do Bubanj potoka gdе su vеć počеli radovi i za gradnju dеonicе Koridora 11 Prеljina-Požеga, za koju jе potpisan komеrcijalni ugovor - rеkla jе tada Mihajlović.

Podsetimo, kako je naš portal pisao Vlada Srbije je 6. septembra donela i odluku o izradi Prostornog plana područja posebne namene autoputa E-761, deonica Požega – Užice – granica sa Bosnom i Hercegovinom.

Ministarika Mihajlović rekla je na TV Prva, kako prenosi Tanjug, da je i američka kompanija Behtel zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora (Preljina - Pojate), i da očekuje konkretne dogovore do kraja godine.


Ona je ocenila da sporazum o saradnji Srbije i SAD u oblasti infrastrukturnih projekata, potpisan prošle nedelje tokom posete američkog ministra trgovine Vilbura Rosa, "govori pre svega o drugačijim političkim odnosima dve zemlje" i "znači ne samo dolazak novih investicija već i novih tehnologija, znanja i načina upravljanja investicijama". Prema njenim rečima, u pitanju je "krovni, strateški sporazum između Srbije i SAD, jer daje osnovu za dolazak velikih američkih kompanija i njihovo uključivanje u izgradnju važnih infrastrukturnih projekata". Dodala je i da sporazum sa SAD nije uslovljen pitanjem Kosova, te da Srbija treba da iskoristi svoj položaj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.