Izvor: eKapija | Utorak, 11.09.2018.| 13:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na berlinskom sajmu Innotrans 2018 kompanije iz Srbije sa liderima evropske železničke industrije

(Foto: Vivvi Smak/shutterstock)
Na ovogodišnjem vodećem svetskom sajmu saobraćajnih tehnologija Innotrans u Berlinu, koji će se održati 19.9.2018. godine, po prvi put će neke od vodećih kompanija iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja regiona dobiti priliku da se zajedno sa vodećim igračima i najinovativnijim malim i srednjim preduzećima iz evropske železničke industrije predstave na drugim kontinentima.

Kako se navodi u saopštenju, planiran je i veliki poslovni B2B skup kompanija koje su članovi pet evropskih klastera - DITECFER, BTS Rail Saxony, I-Trans, Rail Alliance i Klaster železnica Jugoistočne Evrope. Na skupu će se govoriti i o prvim planiranim zajedničkim nastupima, poslovnim sastancima i konferencijama kompanija pet evropskih železničkih klastera na tržištu Sjedinjenih država i Rusije koji se očekuju početkom 2019. godine.

Ovaj skup se organizuje u okviru projekta PERES (Promoting European Rail Excellence outSide EU), koji finansira Evropska komisija u okviru COSME programa (2014-2020) i ima za cilj dublje povezivanje evropskih kompanija radi međusobnog upoznavanja i ostvarivanja poslovne saradnje i mogućeg budućeg zajedničkog nastupa na vanevropskim tržištima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.