NavMenu

Ponudu za PKB dostavila jedna kompanija

Izvor: Tanjug Utorak, 11.09.2018. 15:54
Komentari
Podeli
(Ilustracioja) Jedna kompanija dostavila je ponudu za kupovinu Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i njegovih zavisnih drusstava, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.

- Do 10. septembra, do kada je bio rok za dostavljanje ponuda u postupku privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd i njegovih zavisnih drusstava, dve kompanije su otkupile Prodajnu dokumentaciju, dok je ponudu dostavila jedna kompanija - navode u ministarstvu.

Početna cena imovine, u kojoj je i kapital tri zavisna preduzecha, iznosi 104,5 mil EUR, a budući vlasnik treba da podmiri i cenu stočnog fonda.

Kako su ranije izjavili u Sindikatu PKB-a, oni nisu zadovoljni modelom prodaje ni početnom cenom jer je procenjena vrednost PKB-a 2015. godine bila 314 mil EUR, a prema poslednjoj proceni 208 mil EUR.

Ko se i zvanično prijavio, javnost bi trebalo da sazna 13. septembra u podne za kada je zakazano otvaranje ponude.

Imovinu čini više od 17. 000 hektara poljoprivrednog zemljissta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17. 000 grla stoke, kao i poljoprivredne mašine, kombajni, traktori...

PKB trenutnio zapošljava oko 1.700 radnika.

Kako Novosti nezvanično saznaju, za nekada najveće poljoprivredno preduzeće u zemlji bile su zainteresovane dve kompanije - srpske ispostave Al Dahre iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedna hrvatska kompanija, iza koje zapravo stoji indijski kapital. One su otkupile dokumentaciju. Isto tako nezvanično, bankarsku garanciju su podneli Arapi, što bi moglo da ukaže da su se oni i zvanično prijavili za "trku", prenosi beogradski list.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.