NavMenu

PKS poziva kompanije da se uključe u digitalnu transformaciju - Rok za prijave 2. oktobar

Izvor: eKapija Ponedeljak, 10.09.2018. 15:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Zapp2Photo/shutterstock.com)Ilustracija
Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Austrijskom privrednom komorom WKO, pozvao je kompanije da konkurišu za podršku u digitalnoj transformaciji poslovanja i unaprede svoju konkurentnost. Poziv je otvoren do 2. oktobra 2018. godine.

Kompanije konkurišu za izradu digitalne mape puta i digitalne strategije koje imaju za cilj podizanje nivoa konkurentnosti kroz unapređenje poslovnih procesa, ponude proizvoda i usluga, komunikacije sa potencijalnim i sadašnjim kupcima, efikasnije planiranje finansiranja, podizanje profitabilnosti i kvalitetnije marketinške aktivnosti - kreiranje modernih prezentacija i promocije kompanije.

Centar za digitalnu transformaciju PKS obezbediće za privredna društva, u okviru pilot projekta, besplatnu podršku prve generacije sertifikovanih digitalnih konsultanata. Sve kompanije koje se prijave do 2. oktobra kvalifikuju se da budu među prvih 40 kompanija sa kojima će sertifikovani digitalni konsultanti izraditi digitalnu mapu puta.

Digitalna mapa puta je strateški dokument, zajednički napravljen tokom radionice uz preporuke sertifikovanog digitalnog konsultanta, i definiše ključne oblasti za digitalnu transformaciju u konkretnoj kompaniji.

Izbor 40 kompanija i dodeljivanje sertifikovanih digitalnih konsultanata obaviće se u periodu od 2. do 9. oktobra, a konsalting o digitalnoj mapi puta realizovaće se tokom oktobra i novembra. Od 40 izabranih kompanija za izradu digitalne mape puta, najmanje 20 će u daljim fazama projekta imati mogućnost da dobiju digitalnu strategiju – strateški dokument koji razrađuje jednu od prioritetnih oblasti definisanih u digitalnoj mapi puta. Razvoj digitalne strategije započinje čim se završi razvoj digitalne mape puta i tim CDT-a potvrdi njegov završetak.


Kompanije se prijavljuju procedurom onlajn samoocenjivanja trenutnog stanja digitalizacije preduzeća na posebnoj internet stranici Centra za digitalnu transformaciju, aktivnoj od 10. septembra. Podaci obezbeđeni putem onlajn samoocenjivanja postaju baza profila kompanije koju će koristiti sertifikovani digitalni konsultanti kao polaznu tačku za izradu digitalne mape puta. Svi rezultati i podaci ostaju isključivo u vlasništvu kompanija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.