NavMenu

Počelo proširenje Sentandrejskog puta u Novom Sadu - U planu i izgradnja Sentandrejskog mosta blizanca

Izvor: Radio 021 Ponedeljak, 10.09.2018. 13:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mariait/shutterstock.com)Ilustracija
Počelo je proširenje dela Sentandrejskog puta, u delu od Primorske do Velebitske ulice na Klisi u Novom Sadu.

Radove, koji su počeli dve i po godine od prve najave, izvodi grupa preduzeća koju predvodi Karin komerc MD iz Veternika. Vrednost ovih radova je preko 700 miliona dinara sa PDV-om i rok za proširenje Sentanadrejskog puta je 210 kalendarskih dana (sedam meseci). Novac za radove su obezbedili Grad i Pokrajina, koji će zajedno dati skoro 500 miliona dinara sa PDV-om, a ostatak Putevi Srbije u visini od malo više od 200 miliona s PDV-om.

Gradilište su danas obišli ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Oni su se saglasili da je reč o veoma značajnom infrastrukturnom projektu koji je simbol dobre saradnje svih nivoa vlasti.

- Kada smo ujedinjeni možemo mnogo više. Radimo zajedno na mnogim projektima u Vojvodini, Sentandrejski put je samo jedan od njih, i radićemo i na izgradnji i uređenju novog mosta na Klisi. Ovo je poslednji ulazak u Novi Sad koji je u profilu jedne saobraćajnice, i kada se završe radovi, svi ulazi će biti bulevarskog tipa i to je privilegija koju nemaju drugi evropski gradovi, a Novi Sad će to imati - naveo Mirović.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao da je to trenutno najveća investicija u Novom Sadu.

- Dobićemo moderan bulevar sa režijskim saobraćajnicama, parking mestima, kanalizacijom, vodovodom, javnom rasvetom, kakav stanovnici Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja i zaslužuju. Biće promenjena konfiguracija ovog dela Novog Sada, i to neće više biti prigradsko naselje već deo urbane razvijene celine, što će stvoriti uslove da dalje širimo komunalnu infrastrukturu u sve delove pomenutih mesnih zajednica. Čeka nas rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, izgradnja još jednog Sentandrejskog mosta, mosta blizanca, i nastavak izgradnje bulevara od Velebitske ulice do buduće kružne petlje prema Temerinu - izjavio je Vučević.


Podsetimo da je radovima predviđeno da se ova saobraćajnica proširi u dužini od 1,3 kilometara, biće izgrađene i biciklističke i pešačke staze, nova javna rasveta i rekonstruisan deo vodovodne i kanalizacione mreže u ovom delu Klise, uz gradnju kućnih priključaka.

Ova rekonstrukcija ne bi trebalo da utiče na odvijanje saobraćaja osim povremenih preusmeravanja zbog radova na raskrsnicama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.