Izvor: Tanjug | Nedelja, 09.09.2018.| 10:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Oko 13 mil EUR za Trepču - U planu otvaranje fabrike baterija, posao za oko 300 ljudi

Ilustracija (Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Uložićemo oko 13 mil EUR u Trepču i otvoriti fabriku baterija, gde će biti zaposleno 300 ljudi, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Želja nam je, prihvatite obećanje, da otvorimo fabriku baterija u Leposaviću, zaposlimo oko 300 ljudi, mislim da bismo time mnogo toga uradili za ovaj kraj - dodao je predsednik.

Vučić je naveo da se u Leposaviću održava i Biznis forum, da će biti značajnih subvencija za firme iz centralne Srbije koje hoće da ulažu u srpske sredine na Kosovu i Metohiji.

Direktor kombinata Trepča Jovan Dimkić je rekao Tanjugu da će uskoro Vlada Srbije prihvatiti studiju izvodljivosti za izgradnju fabrike baterija i akumulatora i da je studija trenutno u postupku revizije.

- U narednih par nedelja očekujemo da se i formalno završi taj postupak i već imamo naznake da je studija dobila pozitivnu ocenu - kazao je Dimkić.

Predviđana lokacija za izgradnju fabrike je u Zvečanu u okviru industrijskog kruga Trepče, a Dimkić kaže da je ta investicija vredna 13,9 mil EUR i da bi mogla da se vrati već za tri godine.

Fabrika će godišnje proizvoditi oko 700.000 komada baterija i akumulatora i imaće visoko profitabilnu proizvodnju, naglasio je Dimkić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.