Izvor: eKapija | Nedelja, 09.09.2018.| 19:41

Najbolje među najbrže rastućim srpskim preduzećima Konstruktor Konsalting iz Beograda - Dodeljene nagrade Gazela 2018

Ovogodišnji dobitnici (Foto: VIZUAL media)
Na godišnjoj Bisnode konferenciji - Bisnode4Excellence uspešnim srpskim kompanijama dodeljena su priznanja za najbolja najbrže rastuća preduzeća u Srbiji kao i međunarodno priznati sertifikati bonitetne izvrsnosti.

Konstruktor Konsalting iz Beograda dobitnik je priznanja Zlatna gazela Srbije 2018. Srebrnu gazelu dobilo je preduzeće Dizajn arhitektura, a bronzanu kompanija Outsource Insurance Professionals.

Brzi, okretni, sposobni da prevaziđu prepreke, podržavajući svoju okolinu, kako poslovnu tako i životnu, ovogodišnji dobitnici ove nagrade su prepoznati ne samo na domaćem tržištu, već su i među najdinamičnijim kompanijama u regionu.

Titulu najuspešnijeg preduzeća ponela je kompanija Konstruktor konsalting koja već 15 godina uspešno posluje svuda u regionu. Kao generalni izvođači radova, prepoznati su u ovoj oblasti po svojim objektima složene koncepcije i dizajna, od mostova preko magacina, fabrika i poslovnih prostora.

Tatjana Vesnić, ispred kompanije Konstruktor istakla je za eKapiju da je ponosna na ostvarene rezultate i na dobijenu nagradu, koja je potvrda uspešnog poslovanja i dugogodišnjeg rada njihovog preduzeća.

Tatjana Vesnić, Konstruktor
- Kompanija Konstruktor ima izgrađeno više od pola miliona kvadratnih metara i više od 200 velikih objekata i to završenih u kratkim rokovima i sa velikim uštedama za klijente. Iz godine u godinu na taj način smo se probili u sam vrh građevinarstva u Srbiji. Od aktuelnih projekata trenutno su tu Zelena avenija stambeni kompleks, poslovno-stambeni kompleks A blok, Delta Agrar, Grundfos u Inđiji, Lidl maloprodajni objekti. Zatim, pasarela u Beogradu, projekat koji spaja Savsko pristanište i Kalemegdan, kao i mnogi drugi projekti.

Ono što je naš cilj je da i dalje uspešno radimo i da potvrdimo da smo lider u našoj oblasti poslovanja u Srbiji. Izražavamo zadovoljstvo što smo dobili ovu nagradu iz razloga što je Bisnode usko specijalizovan i kredibilan za procenu finanijskog rasta kompanija - rekla je Tatjana Vesnić.

Priznanje Srebrna gazela dobila je kompanija Dizajn arhitektura. Sa trenutno dve poslovne jedinice, u Beogradu i Pogdorici, posluju oko 20 godina. Zastupljeni su na pet tržišta a najavljuju i dalje širenje na međunarodnom, kao i nove projekte u Centralnoj Aziji.

- Naša firma trenutno posluje u Srbiji, Crnog Gori, Kazahstanu, Kirgistanu i Tadžikistanu. Ono što nas odvaja od drugih kompanija koje su u ovoj oblasti jesu tehnološki procesi. Dosta ulažemo u tehnnologiju i obuku naših zaposlenih. Rad u softverskom programu Revit, koji je veoma savremen, omogućio nam je prodor, i tako smo i privukli pažnju inostranog tržišta ali i našeg.

Ono što je u najavi jeste širenje na međunarodno tržište i projekti po Centralnoj Aziji, a što se tiče regiona, prva faza projekta Porto Montenegro je završena, a faza dva je u procesu izgradnje - rekla je za naš portal Jelena Stanošević finansijski dirketor ove kompanije.

Dobitnici Bronzane Gazele - Outsource Insurance Professionals posluju malo više od 6 godina. Sedište firme je u Beogradu a pre nekoliko meseci su otvorili kancelariju i u Nišu, i jedna i druga kancelarija, kako je rečeno za naš portal, se veoma brzo razvijaju.

- Mi poslujemo na teritoriji Srbije, gde i zapošljavamo naše ljude ali su naši klijenti u Americi, za koje radimo korisničku podršku. Naši planovi su da nastavimo da rastemo istim tempom, i da se širimo na druga tržišta kao i da prihvatimo novu vrstu klijenata. Naše poslovanje se zasniva na znanju, jer bilo kakvu uslugu ili proizvod da prodajete, bitno je da ga dobro poznajte, a ono što je jedna od tajni našeg uspeha je što mi tržište osiguranja u Americi poznajemo fantistačno. Ova nagrada je zapravo svedočenje da sve što radimo, radimo dobro - objasnila je generalna direktorka Martina Seferović.

Na ovogodišnjoj konferenciji 40 malih, srednjih i velikih srpskih preduzeća je svoju dobru poslovnu praksu krunisalo međunarodno priznatim Sertifikatom poslovne izvrsnosti Bisnode.

Kompanija Bisnode sertifikate dodeljuje samo najuspešnijim preduzećima, koji dosežu potrebne standarde. Takvih preduzeća u Srbiji može da bude tek 1,7%, i ona predstavljaju zdravo jezgro srpske privrede.

Joakim Karlson (Foto: VIZUAL media)
- Često se preduzeća u inostranstvu upravo na osnovu Bisnode sertifikata bonitetne izvrsnosti odlučuju za saradnju sa preduzećem koje ima sertifikat, jer mogu da veruju u njihovu dobru poslovnu praksu - rekao je Joakim Karlson(Joachim Karlsson) direktor za strategiju kompanije Bisnode Group.

Primere dobre poslovne prakse predstavili su Dragan Tanasković iz kompanije Vip mobile, kao i vlasnici Bisnode Sertifikata poslovne izvrsnosti, među kojima su Medical Beauty Center, Sixsentix, Chemical Agrosava i Aerodrom Nikola Tesla.

Konferencija Bisnode4Excellence je srpskim preduzećima, pored prilike za preuzimanje Sertifikata bonitetne izvrsnosti, pružila i odlične mogućnosti za produbljivanje i širenje poslovnih veza i pridobijanje novih znanja, a održana je uz podršku sponzora Vip mobile, Banca Intese i Atlantic grupe, navodi se u saopštenju Bisnode kompanije.

S.P.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.