NavMenu

Otvorena peta konferencija Digital 2018

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.09.2018. 15:44
Komentari
Podeli
Sa otvaranja konferencijeSa otvaranja konferencije
Peta regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima Digital 2018, u organizaciji kompanije Color Media Communications, otvorena je danas u beogradskom hotelu Metropol.

Skup je svečano otvorio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, koji je najavio da ministarstvo planira niz aktivnosti za povratak ćirilice u digitalne medije, a na otvaranju su govorili i ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif i državna sektretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

– Otvorio sam Twitter nalog, pisao blogove na raznim jezicima, vodio dijaloge na mrežama, upoznao "trolove", fotografije sa mog telefona završile su u mnogim novinama, moja ambasada dobila je prvu aplikaciju, a počeo sam i da koristim Instagram - podelio je sa prisutnima svoje digitalno iskustvo u protekle četiri godine ambasador Velike Britanije Denis Kif.

Tatjana Matić je istakla da je digitalizacija "imperativ naše budućnosti".

- Prenos informacija koji je nekada podrazumevao dane, pa čak i godine, danas se meri sekundama. To najbolje znaju naši operateri. Prihod od telekomunikacija beleži stalan rast i predstavlja čak 4,3% ukupnog BDP-a – istakla je Matić.


Program konferencije je tradicionalno počeo panelom u kojem govore generalni direktori telekomunikacionih kompanija regiona, a tokom dva dana događaja, kroz diskusije u 9 panela i 13 studija slučaja, razgovaraće se o tranziciji ka on-demand kanalima, generaciji Z, autorskim pravima u digitalnom dobu, političkim konsultacijama u regionu, e-sportu, ekonomiji deljenja, industriji zabave, digitalnom marketingu, digitalizaciji kulture, bezbednom internetu, fake news-u, domaćoj IT sceni i o mnogim drugim temama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.