NavMenu

Ugovor za izgradnju dispečerskog centra srpskih železnica do kraja 2018. godine

Izvor: Sputnik Sreda, 05.09.2018. 13:56
Komentari
Podeli
(Foto: ArtShotPhoto/shutterstock..com)
Generalni direktor RZD International (specijalizovana građevinska kompanija, deo Ruskih železnica) Sergej Aleksejevič Pavlov nedavno je bio domaćin predstavnicima Infrastruktura železnice Srbije, u okviru izrade nacrta za izgradnju Jedinstvenog dispečerskog centra u Srbiji, a 4. septembra je obišao radove na izgradnji tunela i vijadukta Čortanovci, na deonici Stara Pazova—Novi Sad. Radove na izgradnji tunela i vijadukta izvodi kompanija koju Pavlov vodi već dugi niz godina.

— RZD International posluje u 43 zemlje sveta, ali ste nam vi prioritet. Radimo na projektu koji se nalazi na pruzi Beograd—Budimpešta, deonicu Stara Pazova—Novi Sad, ali imamo i nove projekte u perspektivi. To je projekat dispečerskog centra, zatim razvoj projekta koji se tiče održavanja infrastrukture Železnice Srbije, na kome radimo zajedno sa srpskim železničarima. U planu je čitav razvoj pruge za brzine 200 km/h koji predstavlja nov nivo u železničkom saobraćaju, a do tog nivoa treba stići. Mi smo to u Rusiji već uradili i znamo da taj proces nije lak. Svesni smo da tokom tog procesa može doći do poteškoća i grešaka. Svesrdno ćemo pružiti svu moguću podršku srpskim kolegama kako bi oni kroz taj proces prošli što je moguće brže i lakše.

Kako navodi, u dogovoru sa ministarskom saobraćaja Zoranom Mihajlović do kraja ove godine treba da bude priprljemen ugovor za dispečerski centar. Realizacija ovog projekta, kaže sagovornik Sputnjika, mogla bi da bude tokom 2019-2020.


- Postoje sve osnove da kažemo da već 2020. godine možemo očekivati da će u Srbija imati novi dispečerski centar.

O vrednosti projekta, kaže Pavlov, razgovaraće se još sa Železnicama Srbije.

- Oni će, kao što su bili u Rusiji i pogledali dispečerski centar, otići i u Austriju i u Francusku i pogledati kako to izgleda tamo, a zatim će pripremiti zahtev. Sada ne mogu ništa da kažem, zato što još nemamo taj tehnički zahtev. Jedino što mogu da garantujem je da će to biti jeftinije nego kod naših evropskih partnera, kao što je i gradilište kojim rukovodimo ovde. Na svakom gradilištu štedimo novac da bismo, između ostalog, i ulagali u renoviranje učionica koje se nalaze u školama na trasi koje gradi RŽD Internešenel.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.