NavMenu

Asfaltirani putevi u industrijskom parku Horgoš - Za kompletno infrastrukturno opremanje neophodno još 70 miliona dinara

Izvor: Dnevnik Sreda, 05.09.2018. 11:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Završeno je asfaltiranje novih puteva u okviru prve faze izgradnje infrastrukture na teritoriji industrijskog parka u Horgošu, a na području kanjiške opštine ovih dana asfalt su dobile četiri ulice u Velebitu i radi se u dve ulice u Totovom Selu.

Ulaganja u puteve ostvaruje se zahvaljujući sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i opštine Kanjiža.

Na lokaciji budućeg industrijskog parka u Horgošu asfaltirana su nova 524 metra puta, dok je u Velebitu i Totovom Selu ukupna dužina puteva u ulicama 1.850 metara.

Član Opštinskog veća Kanjiže za komunalna pitanja Marko Ždero kaže da je za deonicu puta u okviru opremanja zone čiste industrije u Horgošu u ovoj fazi investirnan 21,1 milion dinara, od čega je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila 17,7 miliona dinara, dok je iz opštinske kase Kanjiže obezbeđeno 2,4 miliona dinara.

- Veoma je važno da smo se tokom ove godine pripremili i izrađujemo projektno tehničku dokumentaciju za završetak prve faze opremanja industrijske zone. Imamo obećanje Pokrajinske vlade da će pomoći našoj opštini u realizaciji ovog projekta, veoma važnog za našu opštinu - dodao je Ždero.

Ulaganja u industrijski park traju već više godina, a predsednik kanjiške opštine Robert Fejstamer ukazuje na procenu da su za kompletno infrastrukturno opremanje industrijskog parka u Horgošu neophodna još ulaganja od 65 do 70 miliona dinara.

- Nadam da ćemo sledeće godine moći da uđemo u finansiranje kompletne infrastrukture koji još nedostaje u industrijskoj zoni, pošto se spremaju projekti za sve neophodne instalacije, od električne, gasovoda pa do telekomunikacija. Pre godinu dana ovde nam je u poseti bio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i obećao podršku, pa očekujemo podršku iz pokrajinske ili iz državne kase, da se osposobe sva 24 hektara koje imamo ovde na raspolaganju, da ih opremljene ponudimo potencijalnim ulagačima - naglašava Fejstamer.


Za asfaltiranje šest ulica u Velebitu i Totovom Selu vrednost radova je 31,5 miliona dinara, od čega je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezebdila 25 miliona dinara, a preostali deo je iz budžeta kanjiške opštine.

U lokalnoj samoupravi opštine Kanjiža kažu da se radi na izradi projektno tehničke dokumentacije u vrednosti 2,5 miliona dinara, što će omogućiti da se izvrši rekonstrukcija postojećih puteva i izgrade novi u ulicama u naseljima ove opštine u dužini oko 8,5 kilometara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.