NavMenu

Moderna Beograda 10. septembra 2018. godine u Galeriji Narodne banke Srbije

Izvor: eKapija Utorak, 04.09.2018. 13:27
Komentari
Podeli
U Galeriji Narodne banke Srbije 10. septembra 2018. godina u 19 časova, biće otvorena izložba Moderna Beograda - arhitektonska baština prestonice, saopšteno je iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Izložba se realizuje u godini spomenika kulture grada Beograda u okviru manifestacije Dani evropske baštine 2018. godine, koji će biti i otvoreni ovom izložbom.

Koncept izložbe je, kako se objašnjava u saopštenju, osmišljen da reprezentuje značajna ostvarenja međuratnog beogradskog modernizma, a selekcija eksponata se kreće u okviru kulturnih dobara i dobara koja uživaju status prethodne zaštite.

Kao važan segment ove izložbe, koji prostorno locira sve objekte moderne na području grada, jeste i mapa Moderna arhitektura Beograda, čiji je autor Ustanova kulture Parobrod.

Izložba je povezala više institucija Grada Beograda i Republike Srbije - Sekretarijat za kulturu, Sekretarijat za privredu, Ustanovu kulture "Parobrod", Narodnu banku Srbije, Muzej nauke i tehnike, Muzej vazduhoplovstva, Astronomsku opservatoriju, Filmske novosti, Arhiv Jugoslavije, Jugoslovensku kinoteku - ali i uspostavila saradnju sa naslednicima, nosiocima autorskih prava, fondacijama, civilnim sektorom i privatnim kolekcionarima.


Posebna saradnja ostvarena je sa Fondacijom Milana Zlokovića koja danas intenzivno radi na očuvanju dela čuvenog arhitekte i osnivača moderne, piše u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.