Izvor: RTS | Utorak, 04.09.2018.| 09:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prve investicije u niški aerodrom već od oktobra? - Takse ostaju nepromenjene

(Foto: Nixy Jungle/Shutterstock)
Vršilac dužnosti direktora Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu Dušan Knežević rekao je za RTS da se prve investicije u nišku vazdušnu luku mogu očekivati već u sledećem mesecu, kao i nova oprema.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Dušan Knežević je rekao da će sve linije koje su do sada letele u letnjoj sezoni sa niškog aerodroma ostati i u narednom periodu i biće i u toku letnje i zimske sezone, kao i da sve aviokompanije imaju važeće ugovore do 2021. a neke i do 2022. godine.

Govoreći o aerodromskoj taksi, Knežević je dodao da postoje ugovori i nije realno da se takse povećaju.

- U saradnji sa resornim ministarstvom radimo na planovima, kako dugoročnim, tako i onim za kraći period. Potrebne su nam investicije - istakao je Knežević.

On je naveo da je za 15. novembar najavljena linija Beč-Niš, za koju će biti zadužena kompanija Wizz Air.

RTS podseća da je pre gotovo mesec dana potpisima ministarke Zorane Mihajlović i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića država zvanično preuzela upravljanje niškim aerodromom. Od tada je bilo mnogo spekulacija u javnosti o tome kako posluje aerodrom, da li će se nešto menjati kad je reč o broju letova, cenama i putnicima.

Sa niškog aerodroma trenutno lete tri kompanije, od kojih dve najveće niskobudžetne - Wizz Air i Ryanair. Prva ima četiri linije, a druga pet.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.